kandináv 
lő
íz-
endszerek
 
 
Ajánlott irodalom
 
 
Könyvek
 
A Víz Üzenetei - Masaru Emoto (Víztérítõ Kiadó)
 
”Masaru Emoto, a Nemzetközi HADO Tagság elnöke Masaru Emoto felfedezte milyen módon lehetséges a fagyasztott vízkristályokról képet készíteni. Rádöbbent, ugyanúgy ahogy két egyforma hókristály nem létezik, úgy a fagyasztott vízkristályoknak is ezer arca van. A víz szerkezete felveszi azokat a rezgéseket, amelyekkel kölcsönhatásba lép, legyen ez környezeti hatás, vagy a gondolat rezgései. Megismerjük, hogy a szeretet és a gyűlölet szavai milyen módon képesek átformálnia víz arcát. Rádöbbenünk, hogy felelősséget kell vállalnunk minden kimondatlan gondolatunkért, kimondott szavunkért. A testünk 65-75%-át kitevő víz szerkezetét érzéseinkkel alakítjuk ki, ezáltal befolyásolhatjuk egészségi állapotunkat. A víz nem csupán H20, hanem egy információhordozó, szerkezetét folyamatosan változtatni képes anyag. A víz felvett arcai hatással vannak ránk azáltal, hogy a vízmemóriába rögzített rezgések lenyomatai hasonlóak a gondolataink által létrehozott vízkristályok formáival. A legújabb elképzelések szerint a formai hasonlósággal bíró alakzatok hatással vannak egymásra. Az eredeti könyvkiadásban többségében japán és angol szavak vízfotói találhatóak. A hazai kiadás 4 magyar szó vízfelvételével bővült.”

A Víz Rejtett Bölcsessége - Masaru Emoto (Édesvíz Kiadó)

“A gondolatok, a szavak és az érzelmek teremtő erejének látható bizonyítékai”

“Tudósok felfedezték, hogy a víz minden információt elraktároz, amellyel érintkezésbe kerül. Ez pedig azt jelenti, hogy az általa tárolt információkat képes más rendszerekre – például az emberi szervezetre is – átvinni. Ezért olyan alapvető fontosságú, hogy milyen vizet iszunk: nemcsak lehetőleg káros anyagoktól mentesnek és ásványi anyagokban szegénynek kell lennie, hanem energetikailag pozitív rezgésűnek is, hiszen ezt a rezgést adja tovább nekünk. Nem csoda, hogy a vízben sokan – így Mózes, Keresztelő Szent János, Zarathusztra és Sebastian Kneipp – Isten teremtő erejét látták. Mindeddig csak a homeopátia bizonyítékaiból tudtuk, hogy a víz képes információt tárolni. Masaru Emoto azonban új módszerrel kezdte tanulmányozni a víznek ezt a képességét. Egy új készüléket használ, amely az emberi szem számára is láthatóvá teszi a vizsgált anyagokban rejlő energiákat. Ennek segítségével az anyagi és a nem anyagi jelenségek – gondolatok, szavak, zene, globális események – vízre gyakorolt hatása egyaránt megjeleníthető! Felfedezése alapjaiban változtathatja meg a világról kialakult képünket. Egy újfajta tudatosság fényében láthatjuk, mit tehetünk egészségünk és bolygónk épségéért.”

A Víz Gyógyító Ereje - Emoto / Fliege (Bioenergetic Kiadó)

“A víz az élet alapja. Számtalan csodás tulajdonságát kínálja nekünk. A kötet két szerzője különböző kulturális hátterük ellenére megdöbbentően egybevágó tapasztalatokat szerezett e téren. Összeállításukból megtudhatjuk, milyen hatással vannak gondolataink, szavaink a víz szerkezetére, hogyan fordíthatjuk mindenki javára a tökéletes geometriájú vízmolekulákban rejlő gyógyító erőt! Csodálatos fotókat láthatunk a víz eddig nem is sejtett képességeiről!”
 
 
A Víz Igaz Hatalma - Masaru Emoto (Édesvíz Kiadó)

“Tudod-e, hogy a víz, amelyet megiszol, javíthat az egészségeden és jobbá teheti az életed?
 
Napjainkban a természetes rezgések mellett számos új hatásnak, elektromágneses sugárzásnak vagyunk kitéve. A víz rejtett bölcsességében is szó volt arról, hogy a mobiltelefon, a mikrohullámú sütő, a televízió vagy a számítógép sugárzása összezavarja a víz szerkezetét. Mégsem engedhetjük meg magunknak, hogy egyáltalán ne vegyük igénybe ezeket az eszközöket, vagy lakatlan vidékre vonuljunk a sugárzások elől. Emoto megoldást kínál, hogy milyen módon javíthatunk az ilyen eszközök rezgésén. Mint mindennek a világon, a betegségeknek is sajátos rezgésük van. Ezek megzavarhatják a sejtek rezgését, s ha nem teszünk semmit, a testben problémák lépnek fel.”
 
A Víz Titokzatos Élete - Masaru Emoto (Édesvíz Kiadó)

“Emoto nagyobb mélységben tárja fel szemléletmódját, s két felvétel kivételével a kötet képanyaga is teljesen új.
 
A víz megőrzi minden tapasztalatának emlékét, amelyet bolygónkra érkezését követően, s az óceánba ömlése előtt szerzett. Bármilyen elképesztőnek tűnik, teljes élettörténetét magában hordozza - akár mi, emberek a sajátunkat -, és titkokat visz magával. Masaru Emoto végigvezet minket azon a bámulatos úton, amelyet a víz bejár bolygónkon. Megmutatja, hogyan lehet a víz bölcsessége hasznunkra mindennapjaink során, és milyen módon segíthet szembenézni a huszonegyedik század kihívásaival: "Remélem, hogy ez a könyv és a benne szereplő fényképek révén bemutathatom az ima erejét... Fontos, hogy gondolatainkat ne a pusztító erőkre összpontosítsuk, hanem mindarra a jóra, ami körülvesz bennünket. Az emberiség történelmében eljutottunk arra a pontra, amikor minden eddiginél nagyobb szükségünk van rá, hogy néhány fontos igazság a felszínre kerüljön. Sőt lehet, hogy ez az utolsó esélyünk. Éppen ez az a lecke, amelyet érzésem szerint a vízkristályok próbálnak megtanítani nekünk..."
 
A szerző az ima és a víz erejének tudatában minden hónap huszonötödikén, este vagy reggel hét óra huszonöt perctől közös imára hív mindenkit, amelynek során a víz (akár egy pohár víz) felé fordulva kifejezhetjük szeretetünket és hálánkat. A víz emlékezik, befogadja és magával viszi gondolatainkat és imáinkat. Mivel az ember testének jelentős részét is víz alkotja, így bárhol vagyunk is, imáink a világ minden vízéhez eljutnak. Amilyen egyszerűen kimutathatjuk a víz iránti szeretetünket és tiszteletünket, olyan nagy horderejű következményekkel jár bolygónkra, egészségünkre és vizeink minőségére nézve - segítsd és támogasd te is a pozitív változást!.”
 
A Tested Vízért Kiált! - Dr. F. Batmanghelidj (Mandala-Veda Kiadó)
“Egy betegség megelőző és önképző kézikönyv azok számára, akik ragaszkodnak a természet csodálatos logikáján alapuló gyógyítás egyszerűségéhez. A XXI. század tudománya az emberi szervezetről megrendítően új információt közvetít, miszerint testünk nem gyógyítható hatásosan vegyszerekkel és gyógyszerekkel, mert az egészség több mint különböző vegyü­letek harmóniája. Testi-lelki szomjúságunkat többé ne gyógyszerekkel kezeljük!”
 
“Testünknek szüksége van legalább napi 6-8 pohár (2,5 deciliteres vizes pohár) vízre. Az alkohol, a kávé, a tea és a koffein tartalmú üdítőitalok nem számítanak víznek. A vízivásra legmegfelelőbb időszakok (a klinikai gyomorfekély kezelésekben tapasztaltak): reggeli, ebéd és vacsora előtt fél órával egy pohár víz – két és fél órával minden egyes étkezés után hasonló mennyiségű víz. Ez a legminimálisabb mennyiségű víz, amire a testünknek szüksége van. Testünk vízhiányának megszüntetésére kettővel több pohár vizet kell innunk a legnehezebb étkezések körül vagy lefekvés előtt. A szomjúságot mindig ki kell elégíteni. A vízfogyasztás növelésével a szomjúsági mecha­nizmus hatásosabbá válik. Testünk ezután már több vizet fog kérni, mint a fenti minimum. Az étkezési időkhöz beállított vízfogyasztás megelőzi a vér besűrűsödését, ami egyébként a táplálékbevitel következménye lenne, mivel vizet von el a sejtek körüli térből. A víz a gyógyszerek legolcsóbb formája, ami megelőzi a dehidrációs tüneteket. Olyan egyszerű probléma, mint a dehidráció, idővel létrehozza az eddig ismert fő betegségeket; egy jól szabályozott és folyamatosan éber figyelemmel őrzött napi vízfogyasztás pedig meg fogja előzni a legtöbb, modern társadalmunk által szenvedett betegséget.”
 
Élő Ételek, az Egészségért - B.R. Clement / DiGeronimo (Mandala-Veda Kiadó)
“Az emberi test egy önmagát folyamatosan gyógyítani és megújítani képes szervezet, mely életerejét az elfogyasztott élelemből meríti. Ám amíg egyes ételek táplálják és energiával töltik fel, mások mérgekkel, vegyi anyagokkal és élettelen hulladékkal mérgezik. Különösképpen az enzimek és az oxigén az, ami hiányzik a túlfinomított, túlfőzött, vegyszerekkel telített élel­miszerekből. Az élő, vagy nyers ételek friss, vegyszermentes, nem főtt és nem hőkezelt ételek, melyek képesek mindennel ellátni a testet, ami az egészséghez és a megfelelő életerőhöz szükséges. Az élő étrend számtalan embert hozzásegített már ahhoz, hogy olyan, életüket veszélyeztető betegségeket győzzenek le, mint a rák, a szívbaj és, hogy olyan krónikus betegségekből gyógyítsák ki magukat, mint az asztma, vagy az arthritis. Ez az étrend méregteleníti a szervezetet s egyben a testsúly szabályozás természetes módja is. Ebben a könyvben megtalálja a nyers táplálékon alapuló életmód minden fortélyát, módszer­tani útmutatót és több mint száz pompás receptet tartalmaz, melyek nehézség nélkül alkalmazhatóak a szerencsés éghajlatú Magyarországon.”
 
Vegetáriánus élet - Ronald Zürrer, Armin Risi (Mandala-Veda Kiadó)

“Vegetáriánusnak lenni. Ez az életmód nemcsak egy pusztán egészséges, teljes értékű táplálkozási mód, hanem egy tudatos életstílus kifejeződése is. Sokak számára azonban nem könnyű az azonnali, tisztán vegetáriánus táplálkozásra való átállás. Sok megválaszolatlan kérdés, tévhit és információ hiány nehezíti az érdeklődők útját. Igaz, hogy az ember "mindent" meg tud enni, azonban ez távolról sem jelenti azt, minden, amit megeszik, számára jó és egészséges is.
 
Ez a rendkívül szórakoztató könyv - tele szellemes idézettel olyan híres emberektől, akiket a világ legkiválóbbjainak tart minden kor, napjaink sztárjainak megdöbbentően mély meglátásaival, lehengerlő orvosi és tudományos tényekkel- valóban választ ad a sok kérdőjelre és mindenkihez szól. Talán ez a titka hihetetlen népszerűségének Európa-szerte, ahol a legismertebb mű a témában és végre magyar nyelven is olvasható!”
 
Filmek
 
Mi a Csudát Tudunk a Világról?! - Captured Light (Budapest Film)


“A “Mi a csudát tudunk a világról?!” a konvencióktól való radikális eltávolodás. Egyetlen eddigi filmhez sem hasonlítható mozis élmény. Olyan tág látókört és szárnyaló gondolkodást feltételez, amelyről Kopernikusz óta még csak nem is álmodott senki.

A film olyan világba sodorja a nézőt, amely létével bizonyítja a kvantum bizonytalanságát, ahol a főszereplő figyelemmel kísér és átél minden egyes bemutatott neurológiai folyamatot, az érzékelés minden módosulását; egy olyan világba, ahol minden él, és a valóságot megváltoztatja minden gondolat.

A “Mi a csudát tudunk a világról?!” egy nagyobb valóságot mutat meg az általunk realitásnak elfogadottnál, ahol az embernek lehetősége van, hogy gondolatai erejével bármit megteremtsen.

Ez nem sci-fi. Ez valóság!

Valóság, melyet napról-napra bizonyítanak a hozzájuk hasonló elmék. A középkorban úgy tartották, hogy a Föld lapos - Kopernikuszig, Galileóig és Giordano Brunóig. A modern időkben azt hitték, hogy a világ működése egy géphez hasonló, és hogy az anyag szilárd - míg Einstein meg nem cáfolta.

A Mi a csudát tudunk a világról?! napjaink radikális tudósainak zseniális eszméit juttatja el a nézők millióihoz. Ezek a nonkonformista gondolkodók, szakterületeik kiválóságai egy új paradigmaváltás küszöbén állnak - a változás pedig olyan jelentős lesz, mint a korábbiak, vagy még annál is gyökeresebb. És ez a váltás azt a hatalmas területet érinti, amely mindmáig feltérképezetlen - az emberi tudatot.

A Mi a csudát tudunk a világról?! azt állítja, hogy a tudomány és a spiritualitás nem két különböző gondolkodásmód, hanem tulajdonképpen ugyanazt a jelenséget kutatja és írja le. Visszaadja a férfi és női individuum erejébe vetett hitet, hiszen a teremtés képességét mutatja be, a minden egyénben ott rejtőző isteni tulajdonságként.”
 
 
“Minden álmunk valóra válhat, ha van bátorságunk 
a nyomukba eredni.” - Walt Disney

KUTATÁSOK ÉS LINKEK


Interjú Dr. Wolfgang Ludwig-al a Vízről 
Dr. David Schweitzer kutatásai
Cassandra Belisle Kirlian-fotói a Vízről
Vízteszt egy pékségben
Ajánlott irodalom
Hasznos linkek

1003DE51-FE71-41D6-8D57-3D064D285AA4.html49FC70EA-49E2-4B50-84AD-43B15B8E40D8.html2443C55D-1CE5-4832-8664-6E4F263A3438.html0DD34488-703C-449D-AE1D-727802ECCE5E.html10E6653F-3C2F-47E0-BB60-2369370A902C.htmlshapeimage_17_link_0shapeimage_17_link_1shapeimage_17_link_2shapeimage_17_link_3shapeimage_17_link_4shapeimage_17_link_5