kandináv 
lő
íz-
endszerek
 
 
Az Élő Víz hatása a növényekre
 
 
Élő Vízzel öntözött gyep
 
“A múlt évben eldöntöttem, hogy kibővítem a garázs mögötti füves területet. Termőföldet tettem a sóderes parkoló-területre (a kép 1/3 része) és bevetettem fűmaggal. Hatalmas csodálatomra, amint a fényképen is láthatod, a fű felülmúlta minden elvárásomat, mely részben az Eredeti Víz-Revitalizálónak köszönhető. Mivel közel négy hónapon keresztül szárazság volt, úgy gondolhatnánk, hogy a fű teljesen kiszáradt, különösképpen a sóder alapon, de tulajdonképpen mindenféle extra locsolás (2 hetente) nélkül is csak folyamatosan növekszik."

 
"Évszakonként alkalmaztam tea komposztot a Revitalizált Vízzel együtt (nem a műtrágyával), és csak az utóbbi időben locsoltam "szürke vizet" a szennyvíztisztítómból (nincs szaga) egy Eredeti Víz-Revitalizálón keresztül. Egy elvégzett teszt során, a Revitalizált víz oxigénszintje 24%-al magasabb volt, mint a közönséges vízé. Ez vezetett engem el oda, hogy elhiggyem, hogy nemcsak lágyabbá és oxigéndúsabbá vált a víz a házban, hanem még a szennyvíztisztító rendszerem is sokkal hatásosabban működik, és a talaj minden öntözés alkalmával oly mértékben felfrissül, melyet talán csak egy felhőszakadás lehetne képes előállítani!"

Még az Eredeti Víz-Revitalizáló használata elõtt John azt mondta, hogy a szennyvíztisztító vize barna, aztán 6 hónap múlva, mikor már az Eredeti Víz-Revitalizálót használta, a szennyvíztisztító vize szinte teljesen megtisztult, és azt állítja, hogy még a szaga is megszűnt. Ez természetesen szorosan összefügg az oldott oxigén mennyiségének jelentős megnövekedésével, melyet az Eredeti Víz-Revitalizáló belsejében történő robbanás okoz.

Pozitív tapasztalat beltéri növényekkel
 
"Én egy belső épület-kertész vagyok, és 18 éve foglalkozom beltéri növényzettel. Bevezettem a Skandináv Víz-Rendszert egy bérlőtársammal együtt az irodaházunkban. Azóta a víz lett az üzleti életem. Úgy gondoltam, elvégzek egy próbát. Én mindennel szemben szkeptikus vagyok, de hiszek a többéves tapasztalataimban. Akkoriban, mikor elkezdtem használni ezt a berendezést, még egy fodros fémdarabot kellett belerakni a locsolótömlőim egyikébe locsoláskor. Meg is tettem azt az akkori legnagyobb kliensemnél: Prow Étterem Kanadában. Azóta, a parti terjeszkedésnek köszönhetően bezártak, de van néhány tapasztalatom azokból az időkből.

Rendszeresen műtrágyázom klienseim növényeit, de amíg ezt a rendszert alkalmaztam a Prow-nál, akkor nem. Létezik egy bizonyos növénytípus, a Dracena Warneckeis, ami nagyon kényes a túl-klórozott, túl-fluorizált vízre, ami miatt levélhullásba kezd. Igen, ez a növényeknél egyre gyakoribb, mint tudjuk. Ontario-ban, mivel a víz erősen tele van vegyszerekkel, a beltéri kertészet nem tudja alkalmazni a Dracena Warneckeist. Ezek a növények nem bírják tovább egy hónapnál. Ez aztán gyönyörű! Mindenesetre az Élő Víz-Rendszer használata során, a hat nagy D. Wernickeis, valamint a drága Rhaphis és Bambuszpálmák, NEM mutatták levélhullásnak semmilyen jelét. Úgy vettem észre, hogy kb. 10%-al kevesebb vízzel kellett öntöznöm a rendszer használatakor, mint a szokásos esetekben. Úgy találtam, hogy az összes növény, kb. 50 nagy edényben, 4' - 15' magas és friss volt, természetes új hajtásokkal, mintha egy "halom fényt és rengeteg műtrágyát" kapott volna.

A Prow Étterem teli volt ablakokkal, de a felső szintje, ami észak, észak-nyugat felé nézett, sötét volt, ott jutott legkevesebb fény a növényeknek. A 4'-15'-os Ficus Nitida nőtt a legnehezebben, de ezzel a módszerrel sikerült teljesen jól tartani azokat is. Az Élő Víz-Rendszer alkalmazása során úgy találtam, hogy folyamatos új hajtások nőttek, és mindezek fölött nem voltak ablakok, csak mesterséges halogén fény világított. A Prow Étterem már egy éve bezárt, de ezek a növények még mindig egészségesek és folyamatosan növekednek. Szinte fény nélkül éltek az elmúlt nyolc hónap alatt, mivel sötét függöny borította az összes ablakot mindaddig, míg a "parti terjeszkedés megbeszélései" le nem zárultak. Csak két héttel ezelőtt kerültek le a függönyök, és a növények újra azt a természetes fényt élvezhetik, mint azelőtt. Egészen két héttel ezelőttig ezt a vízrendszert használtuk, mígnem egy teherszállító kamion áthajtott a locsolótömlőn, amikor az a földön hevert. Azt szeretném csak mondani, hogy a kezdeti szkeptikusságom óta, ez a rendszer valóban hatalmasat nőtt a szememben, és a növények teljes élettartama alatt ezt alkalmaztuk.

Köszönöm szépen, Shannon Rae"
 
 
“A megtisztulás fölöttébb ragályos, önmagunk megtisztítása okvetlenül elvezet 
környezetünk megtisztulásához.” - Gandhi

IPARI FELHASZNÁLÁS

A Skandináv Élő Víz-Rendszerek a mezőgazdaságban
Képek az Élő Vizet alkalmazó kertészetből
Az Élő Víz Ipari alkalmazásának Lehetőségei és Előnyei
Az Élő Víz hatásos a szennyvíz felett
Az Élő Víz hatása a Növényekre
Nagyméretű Ipari Eredeti Víz-Revitalizálók
9B3451FA-C6F9-4065-97A0-B7CF55338B75.htmlC4440837-D04C-4D4F-879C-879EB5B14009.html6E13E7E7-2D61-48A7-B964-242BFC271EE5.htmlBC5F0589-863E-47F9-936F-C58A4F501EF5.html093452D6-E874-430F-A9CE-D53E635F7774.htmlshapeimage_14_link_0shapeimage_14_link_1shapeimage_14_link_2shapeimage_14_link_3shapeimage_14_link_4shapeimage_14_link_5