R
endelés és Árak
 
 

www.porthologos.hu

Általános Szerződési Feltételek
Kérjük figyelmesen olvassa el vásárlás előtt! Csak akkor vásároljon webáruházunkban, ha jelen ÁSZF feltételeit megismerte, és azt maradéktalanul elfogadja. A webáruházban történő vásárlás esetén a jelen ÁSZF valamennyi rendelkezése elfogadottnak tekintendő.


Tájékoztatjuk, hogy webáruházunkban történő vásárlással a jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) automatikusan az Ön és az Eladó, mint Porthologos Kft. (Székhely: 1117 Budapest, Fehérvári út 54-56/A., Cégjegyzékszám: Fővárosi Cégbíróság 01-09-876677, Adószám: 13855073-2-43, Kapcsolattartási email cím: info@porthologos.hu, Telefonszám: 06 30 9647333, Fax: 06 1 6300175) szerződés részévé válnak.


A szerződés nyelve: magyar. A szerződést nem iktatjuk.


Tájékoztatjuk, hogy az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény rendelkezései szerint az Ön és a Porthologos Kft. között létrejött szerződés írásban megkötött szerződésnek minősül.


Rendelkezésre állás


A következő időpontok között tudjuk fogadni hívását: H - P: 10 - 18 óra között. Sikertelen kapcsolatfelvétel esetén mindenképpen visszahívjuk Önt, amennyiben hívószáma kijelzésre került.


Termékkínálat


A www.porthologos.hu weboldalon vízkezelő eszközök, elektroszmog elleni eszközök, mobil klímák, páramentesítők, és egyéb praktikus eszközök vásárolhatók. A megjelenített termékek interneten, vagy telefonon keresztül rendelhetők.


Az alábbi termékkategóriából választhat:


Víz-Revitalizálók

Energia Átalakítók

Elektroszmog Árnyékolók

Elektromos Fűtés

Párásítók

Páramentesítők

Légtisztítók

Mobil Klímák

Egyéb hasznos kiegészítők


Árak


A webáruházban feltüntetett árak 27% ÁFA-t tartalmaznak. Áraink a rendelés időpontjában érvényes listaárak, amelyeket a webáruházban a termékek mellett találnak. Az árak bruttó árak, az ÁFÁ-t tartalmazzák, azonban ezek az árak nem tartalmazzák a szállítási költséget. A kiválasztott termékcsoporthoz tartozó szállítási költség a megrendelő űrlapon, még a megrendelés véglegesítését célzó “Megrendelés Elküldése” gomb előtt, valamint a Vásárlási feltételek között is megtalálható.


Amennyiben a webáruházban hiba vagy hiányosság lép fel a termékeknél vagy az áraknál, fenntartjuk a jogot a korrekcióra. Ilyen esetben a hiba felismerése illetve módosítása után azonnal tájékoztatjuk a Vásárlót az új adatokról. A Vásárló ezt követően még egyszer megerősítheti a megrendelést, vagy lehetőség van arra, hogy bármely fél elálljon a szerződéstől.


Vásárlás


A weboldalon keresztül minden kedves vásárló regisztráció nélkül vásárolhat. A különböző kategóriákat az oldal tetején lévő menüből tudja kiválasztani. A kategóriákon belül több alcsoportot találhat, melyek az oldalon elhelyezett felső kép alatti menüből érhetők el. Az egyes termékekhez részletes leírás tartozik. A képek valósak, nem csak illusztrációk.


A vásárlás részletes menete IDE kattintva olvasható, mely a megrendelő űrlapról is közvetlen módom elérhető.

A fizetendő végösszeg a visszaigazoló levél tartalma alapján minden költséget tartalmaz. A termékekre vonatkozóan megjelenített árak tartalmazzák a törvényben előírt áfát, azonban nem tartalmazzák a szállítás díját. Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra!


Megrendelés Feldolgozása


A megrendelések feldolgozása folyamatosan történik. Minden esetben e-mailben visszaigazoljuk a rendelés feldolgozását. Az általános teljesítési határidő raktáron lévő termékek esetén a megrendelés elküldését, illetve az előre utalás beérkezésének napját követő 1-2 munkanap, mindazonáltal e-mailben tájékoztatjuk, ha a megrendelés teljesítése a szokásosnál tovább tart (pl. raktáron nem lévő termékek esetén). Az eredeti számla másolatát a visszaigazoló emailt követő rendelésfeldolgozás utáni második email-ben, a nyomtatott számlát pedig a csomaggal együtt kézbesítjük.


Fizetési Módok

1. Előre utalás


A megrendelés leadását követően visszajelzett bankszámlaszám és számlamásolat alapján előre utalással. Csomagját a végösszeg számlánkra történő beérkezését követően szállítjuk ki. A rendelés teljesítésének ideje a banki átfutási idők miatt magyarországi utalás esetén 1-2 munkanappal meghosszabbodhat. MOBIL KLÍMÁK esetében csak ezt a fizetési módot lehet választani.


2. Utánvét


Amennyiben a kiválasztott terméket utánvéttel kívánja kifizetni a termék megérkezésekor, válassza ezt a fizetési módot. Utánvét esetén a végösszeget átvételkor készpénzben és bankkártyával is kifizetheti.


Szállítás


Lehetőség van házhoz kézbesítésre, postán maradó csomagként, és MOL postapontokra történő kézbesítésre is, illetve igény esetén személyesen is el tud menni a termékekért előzetesen egyeztetett időpontban és helyszínen. Csomagja a Magyar Posta weboldalán is nyomon követhető. A csomag feladását követően a Magyar Posta SMS-t küld Önnek a csomag feladásáról és a várható kézbesítésről. Lehetőség van postán maradó csomagként, és MOL postapontokra történő kézbesítésre is. A Postapontok címeit a Magyar Posta oldalán tudja megtekinteni.


19.900 Ft alatti vásárlás előreutalás esetén: bruttó 675 Ft

19.900 Ft alatti vásárlás utánvétes fizetés esetén: bruttó 1.170 Ft

19.900 Ft feletti vásárlás előreutalás esetén: INGYENES

19.900 Ft feletti vásárlás utánvétes fizetés esetén: bruttó 495 Ft

ELEKTROSZMOG ÁRNYÉKOLÓ szövetek postázása: bruttó 2.400 Ft

FŰTŐTEST TERMÉKEK házhoz szállítása  80.000 Ft alatt 990 Ft, felette INGYENES

LÉGTISZTÍTÓ TERMÉKEK házhoz szállítása  35.000 Ft alatt 990 Ft, felette INGYENES

PÁRÁSÍTÓ TERMÉKEK házhoz szállítása  35.000 Ft alatt 990 Ft, felette INGYENES

PÁRAMENTESÍTŐ TERMÉKEK házhoz szállítása  35.000 Ft alatt 990 Ft, felette INGYENES

Légtisztító, párásító, páramentesítő termékek UTÁNPÓTLÁS termékeinek házhoz szállítása  35.000 Ft alatt 990 Ft, felette INGYENES


Elállási Jog


Elállási igényét az info@porthologos.hu e-mail címen írásban kell közölni.


Az elállás a szerződés felbontását jelenti. A Vásárlónak lehetősége van a megrendelést követően, de még a kiszállítást megelőzően indoklás nélkül elállni a vásárlási szándékától. Amennyiben a megrendelt árut még nem fizette ki, semmilyen költség a Vásárlót nem terheli.


Bizonyos esetekben (14 napos pénzvisszafizetési garancia címkét nem tartalmazó termékek esetén) azonban nem illeti meg a fogyasztót az elállási jog. Olyan termék esetén, melynek ára a vállalkozás által nem irányítható pénzpiaci mozgások, ingadozásoktól függ, illetve kifejezetten a fogyasztó részére gyártott, vagy importált termék esetén, melyek megrendelőlapján nincs külön a termékhez 14 napos pénzvisszafizetési garancia feltüntetve. Továbbá higiéniai okokból 14 napos pénzvisszafizetési garanciát NEM tartalmazó vízkezelő termékek, mobil klímák, és egyéb higiéniai termékek esetén, amennyiben már kibontásra, beüzemelésre került a termék! Amennyiben a termék bontatlan állapotban van, raktárkészletről lett értékesítve és nem külön a vásárló részére importálva, természetesen élhet a vásárló az elállási jogával.


Termékkörünkből adódóan, és ezzel kapcsolatos higiéniai okokból eredően, a 14 napos pénvisszafizetési garancia címkével nem társított termék kizárólag eredeti csomagolásában lévő beüzemeletlen terméket áll módunkban visszavásárolni úgy, hogy annak vételárát a rárakódott szállítással kapcsolatos költségek kivételével (mivel azt cégünknek meghiúsult ügylet esetén is ki kell fizetni a szállító felé), legkésőbb 30 napon belül visszafizetjük a rendelés kiegyenlítési módjával megegyezően, vagy a Vásárlóval egyeztetett módon. Az esetleges jogviták elbírálására Felek a Pesti Központi Kerületi Bíróság illetékességét kötik ki.


A 14 NAPOS PÉNZVISSZAFIZETÉSI GARANCIA (a weboldalon keresztüli megrendelés esetén) feltételei


A 14 NAPOS PÉNZVISSZAFIZETÉSI GARANCIA címkével társított termékek (REVITALIZÁLÓ SPIRÁL, ENERGIA ÁTALAKÍTÓK, PHITALIZER) esetében, amennyiben a 14 napos pénzvisszafizetési garanciát tartalmazó termék nem külön a vásárló részére lett importálva, és megrendelését jelen weboldalon keresztül adta le Magyarországon belüli szállítással, a számla kiállításának dátumát követő 14+2 (a postázás időintervalluma végett) napon belül élhet a vásárló az elállási jogával, amennyiben ezen esetleges igényét az erre szolgáló opció BEJELÖLÉSÉVEL jelzi a megrendelés leadásakor.


A 14 napos pénvisszafizetési garancia címkével ellátott Víz-Revitalizáló termék kizárólag eredeti sérülésmentes állapotában, és KIZÁRÓLAG szénsavmentes, ízesítés és egyéb anyagok hozzáadása nélküli IVÓVÍZZEL érintkezve áll módunkban visszavásárolni. Bármilyen más folyadék átfolyatása, illetve a termék felületén keletkezett bárminemű elváltozás, sérülés, kopás esetén, a termék vételárát NEM áll módunkban visszafizetni a vásárló részére! A Víz-Revitalizálók visszajuttatása során esetlegesen keletkezett sérülések elkerülése, a jelen garanciát igénybe vevő vásárló felelőssége! Törött, sérült, karcos, nem tiszta, nem higiénikus állapotban visszajuttatott termék vételárát nem áll módunkban visszafizetni!


Vízvezetékre, vízszűrőre, vagy csap flexibilis fali bekötőcsövére szerelhető termék esetében a visszafizetési garancia csak a cső még fel NEM SZERELT állapotában történő használata esetén (kézben tartva használva), és kizárólag ivóvíz átfolyatása esetén érvényes.


Csap végére szerelhető eszköz esetén, a felszerelést kizárólag a leírásban jelzett gumikesztyű segítségével, esetleges sérülések, karcolások elkerülése érdekében fogók és villáskulcsok használata nélkül beüzemelve, kizárólag ivóvízzel történő használat esetén, kizárólag sérülés, deformálódás mentes eredeti, higiénikus tiszta állapotában tudjuk visszavásárolni!


A 14 napos pénzvisszafizetési garanciával ellátott egyes ENERGIA ÁTALAKÍTÓ termékek esetében, csak sérülésmentes, karcmentes, eredeti tiszta állapotú ENERGIA ÁTALAKÍTÓ terméket tudunk visszavásárolni! Az ENERGIA ÁTALAKÍTÓK visszajuttatása során esetlegesen keletkezett sérülések elkerülése, a jelen garanciát igénybe vevő vásárló felelőssége! Törött, sérült, karcos, nem tiszta, nem higiénikus állapotban visszajuttatott termék vételárát nem áll módunkban visszafizetni!


Visszaküldési igény esetén, a vásárló kötelessége megvizsgálni a terméket, mert csak ezen paramétereknek való megfelelés esetén élhet a pénzvisszafizetési jogával. Amennyiben a vásárló a terméket ezen paraméterek betartása és biztosítása mellett, élni kíván a 14 napos pénzvisszafizetési garanciával, és amennyiben még a postázás előtt ezen igényét jelzi nekünk, majd a terméket postai úton sérülésmentes és a fentiekben leírt kondícióban és saját költségén visszajuttatja postacímünkre, és a terméket átvizsgálva cégünk is sérülésmentesnek véli és a fenti paraméterek betartását beigazolódni látja, a termék vételárát a rárakódott szállítással és banki ügyletekkel (utánvét költsége - amennyiben volt) kapcsolatos költségek kivételével (mivel azt cégünknek meghiúsult ügylet esetén is ki kell fizetni a szállító felé), legkésőbb a visszajuttatás dátumát követő 30 napon belül banki átutalással visszafizeti a vásárló részére, az általa megadásra kerülő bankszámlaszámra (pénzösszeg visszafizetését kizárólag bankszámlaszám megadása esetén tudjuk biztosítani, a megadott számlaszámra történő banki átutalással). Az esetleges jogviták elbírálására Felek a Pesti Központi Kerületi Bíróság illetékességét kötik ki.


A jelen ÁSZF-ben nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény, valamint a távollévők között kötött szerződésekről szóló 17/1999.(II. 5.) számú Korm. rendelet szabályai az irányadóak.


A Vásárlók adatait a Porthologos Kft. kizárólag a hatályos jogszabályoknak és az Európai Uniós előírásoknak megfelelően kezeli, a szerződések teljesítése, a számlázás, és az esetleges kifogások intézése érdekében.


Adatvédelmi Összefoglaló


A Vásárlók adatait a Porthologos Kft. kizárólag a hatályos jogszabályoknak és az Európai Uniós előírásoknak megfelelően kezeli, a szerződések teljesítése, a számlázás, és az esetleges kifogások intézése érdekében.


Önkéntes hozzájárulás esetén, hírlevél küldése céljából biztonságosan tárolja, azokat harmadik félnek át nem adja, kivéve a Magyar Posta Zrt., mint szállító partnerünk, mely a szerződés teljesítése érdekében alvállalkozónkként működik közre, de a kapott adatokat semmilyen formában nem jogosult felhasználni, tárolni, illetve harmadik fél részére továbbadni.


Harmadik félnek adatokat csak a vásárló kifejezett önkéntes hozzájárulásával adunk át, a szállítmányozó Magyar Posta Zrt. kivételével! A számlázási adatok kivételével, a hírlevét igénylő vásárlónak csak email-címét tároljuk, illetve a megrendelés leadásakor a webáruház szoftver által generált automatikus megrendelés email-eket, mely alapján a megrendelést teljesíteni tudjuk. 


Mindazonáltal a vásárló email üzenetben a vevoszolgalat@porthologos.hu címen  igényelhet tőlünk információt a róla tárolt adatok tekintetében, és az őt érintő személyes adatok törlését is kérheti a vevoszolgalat@porthologos.hu email címen. Az adatok törlése azonban a számlázási rendszerünkben számlázási név és cím adatait nem érintheti, mivel azt a vállalkozások kötelesek az aktuális szabályoknak megfelelő ideig megőrizni! Minden más adat törlése azonban igényelhető. Ez azonban egy következő rendelés esetén a hiányzó adatok újbóli megadását igényli a sikeres csomagkézbesítés biztosítása végett. Cégünk legalább egy telefonszám megadása nélkül nem vállalja a csomagok biztonságos postázását!

Adatai kezelésekor a Személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII törvénynek megfelelően járunk el.


Adatvédelmi Tájékoztató


A Porthologos Kft. www.porthologos.hu internetcímen lévő webáruház  kizárólag a termékek megrendeléséhez, a rendeléssel kapcsolatos számla kiállításához, a megfelelő kézbesítéséhez, illetve a vásárló önkéntes hozzájárulásával hírlevél küldéséhez szükséges adatokat tárolja, az alkalmazott számlázó program adatbázisában, illetve email-rendszerében.


Termékeink megvásárláshoz nincs szükség regisztrációra!


A Porthologos Kft. a rendszerben nyilvántartott adatokat kizárólag a jelen adatvédelmi tájékoztatóban foglaltak szerint kezeli, azokat harmadik személy számára nem adja át, és nem is nem teszi hozzáférhetővé. Kivételt képez ennek tekintetében a Víz-Revitalizáló, Energia Átalakító, Elektroszmog Árnyékoló fő termékeink kiszállítását végő Magyar Posta Zrt. (
https://www.posta.hu/ugyfelszolgalat/aszf / https://www.posta.hu/adatkezelesi_tajekoztato). A kiegészítő termék Mobil Klímák tekintetében azok importőre és annak szállítását végző 24H Futárszolgálat (http://24hfutar.hu/wp-content/uploads/2016/07/aszf.pdf), mely alapadatok hiányában nem tudja teljesíteni a csomag kézbesítését. Mindazonáltal a rendelkezésére bocsátott szállítási adatokat biztonságosan és diszkréten kezeli, a saját adatvédelmi rendelete szerint. Mobil Klímák tekinetében, amennyiben a vásárló nem járul hozzá szállítási adatainak az importőrrel és a vele kapcsolatban álló 24H Futárszolgálattal való megosztáshoz, Mobil Klíma rendelését nem tudjuk házhoz szállítani. A kiegészítő termék Légtisztító, Párásító, Páramantesítő, Elektromos Fűtőpanel eszközök tekintetében azok importőre és annak szállítását végző GLS Futárszolgálat (https://gls-group.eu/HU/hu/adatvedelmi-szabalyzat), illetve, Fáma futárszolgálat (https://famafutar.hu/dokumentumok/), valamint DPD futárszolgálat (http://www.dpd.hu) alapadatok hiányában nem tudja teljesíteni a csomag kézbesítését. Mindazonáltal a rendelkezésére bocsátott szállítási adatokat biztonságosan és diszkréten kezeli, a saját adatvédelmi rendelete szerint. Ezen termékkör tekintetében, amennyiben a vásárló nem járul hozzá szállítási adatainak az importőrrel és a vele kapcsolatban álló futárszolgálattal való megosztáshoz, rendelését nem tudjuk házhoz szállítani. Minden más fő termékünk tekintetében, a Magyar Posta Zrt. szavatolja az adatkezelés és az adatfeldolgozás hatályos adatvédelmi előírások szerinti betartását, továbbá az adatbiztonság és az adatok védelmének biztosítása érdekében minden szükséges intézkedést megtesz, hogy az adatbiztonságra vonatkozó jogszabályi követelményének megfeleljen.


Adatkezelő: Porthologos Kft.

Szállítmányozó  partner: Magyar Posta Zrt.

Vásárlási, illetve hírlevére való feliratkozási lehetőséget biztosítunk a weboldalon, illetve telefonon keresztül leadott megrendelések, vagy információkérések tekintetében egyaránt. Ezen adatok kezelése az ügyfél önkéntes hozzájárulásán alapul. A vásárló a megrendelése leadásával elfogadja a jelen adatvédelmi tájékoztatóban foglaltakat, és önkéntes hozzájárulását adja személyes adatainak jelen tájékoztatóban foglaltak szerinti kezeléséhez és feldolgozásához. A megadott adatok kezelésének jogalapja a vásárlók tájékozott és önkéntes hozzájárulása.


Megrendelés leadása esetén, csak az alábbi legszükségesebb adatokat kezeljük:


- Megrendelő neve, címe, telefonszáma, email címe

- Számlázási név, cím, adószám (vállalkozás esetén)

- Szállítási név, cím, értesítési telefonszám, email cím (megadása esetén)


Ezen adatok kezelése a vásárló önkéntes hozzájárulásán alapul, és egyben az értékesítés és kézbesítés alapfeltételét képezi. Jelen adatszolgáltatás a megrendelés jogszabályoknak megfelelő teljesítéséhez szükséges.


A hírlevélküldés igénylése esetén tárolt adatok a következők:


  1. -email-cím

Ezen adat kezelése a feliratkozó önkéntes hozzájárulásán alapul.


A Porthologos Kft. a számlázási adatbázisba rögzített adatokat a kötelező rendelkezéseknek megfelelő ideig (2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése alapján jelenleg nyolc (8) évig kötelező) tárolja. Az adatkezelést a számlázáshoz nem szükséges adatok tekintetében azonnal megszünteti, amennyiben az ügyfél azok törlését kérni.


A webáruház látogatása során, jelen weboldal NEM TÁROL adatcsomagokat, ún. „sütiket” (angol nevükön: „cookie-kat”). Az adatkezelő tevékenység kizárólag a számlázás, szállítás, és hírlevél küldés adatbázisára terjed ki.


Az adatkezelés kizárólag olyan adatok kezelésére vonatkozik, melyek az adott konkrét adatkezelési cél szempontjából szükségesek. Ennek keretében a személyes adatok a korábban említett szállító partnernek átadott alapadatok kivételével, nem hozzáférhetők harmadik fél számára.


Esetleges adatvédelmi probléma esetén, amennyiben az kockázattal járhat a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve, az adatkezelő késedelem nélkül részletesen tájékoztatja az érintetteket. z adatkezelő azonban nem köteles tájékoztatást adni a problémáról, amennyiben olyan védelmi intézkedéseket hajtott végre az érintett adatok tekintetében, melyek a harmadik fél számára értelmezhetetlenné teszik a megszerzett adatokat, vagy nem jelenthetnek továbbá kockázatot a az érintettek számára.


Az ügyfél a személyes adatai kezelésével kapcsolatos jogainak gyakorlása során az adatkezelőhöz intézett kérelmének, illetve közlésének elutasítása, illetve az abban foglaltak teljesítésének elmulasztása esetén a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH), illetve a bírósághoz fordulhat jogorvoslatért.


A 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról itt olvasható: Nemzeti Jogszabálytár (www.njt.hu)


Vissza a Főoldalra...

 
“Jól csak a szívével lát az ember. 
Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.” - Antoine de Saint-Exupéry